Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

rast

Rast je pot do cilja

začne

Tu se vse začne

prihodnost

Zremo v prihodnost

lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Vabljeni na delavnico "Sajenje in oskrba jagodičja"

datum: 03.10.2018

Vas zanima kako izbrati pravo sorto, kako pripraviti rastišče, kakšna je oskrba sadik preko leta in kakšno je varstvo pred škodljivci in boleznimi? Vabimo vas na delavnico, ki bo v torek, 9. oktobra 2018 ob 17. uri na Osnovni šoli Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici, Rozmanova ulica 25b.

Irena Vrhovnik, svetovalka specialistka za sadjarstvo, nam bo predstavila, kako izbrati pravo sorto, kako pripraviti rastišče, kakšna je oskrba sadik preko leta in kakšno je varstvo pred škodljivci in boleznimi. Slišali bomo tudi  o številnih prednostih teh sadnih vrst: bogata prehranska vrednost, odličen okus, lep videz, možnost pridelave na manjših površinah v domačih vrtovih. Glede na njene bogate strokovne izkušnje boste svetovalko lahko tudi marsikaj povprašali.

 

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica  je bil uspešen na razpisu LAS med Snežnikom in Nanosom za  sofinanciranje operacij v okviru Strategije lokalnega razvoja in sicer kot partner v projektu Užitni in čutni parki. Projekt je namenjen kvalitetnejšemu življenju prebivalcev, medgeneracijskemu izobraževanju v smeri samooskrbe in trajnostnega razvoja podeželja na področju občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.

Projekt predvideva tudi serijo praktičnih delavnic in predavanj v smeri načrtovanja in vzdrževanja raznih nasadov, ki jih bo izvedel KGZ Nova Gorica. Ker je projekt neprofiten,  je tudi ta delavnica za udeležence brezplačna.

 

Vljudno vabljeni!

Vabilo Ilirska Bistrica jagodičje 9.10.2018.docx

 


Veliko izbiro kakovostnih sadik jagodičja dobite v naši DREVESNICI BILJE, ki konec oktobra odpira vrata svoje maloprodaje. Ponudbo sadik si lahko bolj podrobno ogledate na spletni strani Drevesnice Bilje.


 

LAS med Snežnikom in Nanosom logo