Jedilne buče

Jedilne buče so bogat vir karotenoidov, vitaminov in rudnin. Oblikujejo dolge vreže, na njih pa plodove različnih oblik in zanimivih barv. V jesenskem času pobiramo okusne zrele plodove, ki jih lahko uživamo preko zime in do zgodnje pomladi.
Bučno meso je izjemno bogato z vodo in vlakninami. Uživanje bučnega mesa ugodno deluje na razgradnjo maščob. Meso jedilnih buč vsebuje veliko bakra, železa, magnezija in kalija kar izredno ugodno vpliva na presnovo v telesu. V oranžnem mesu se skriva veliko karotinov, ki krepijo imunski sistem organizma. Bučna semena so bogat vir vitamina E, ki ima vlogo pomlajevanja celic v našem telesu in dovaja celicam energijo. Semena so bogata tudi z mikroelementi. Vsebujejo tudi visokokakovostne nenasičene maščobne kisline.
Zdravljenje z jedilnimi bučami:
- pospešujejo prebavo in razstrupljajo črevesje,
- krepijo imunski sistem,
- znižujejo količino maščob v krvi,
- preskrbijo telo z vitaminom A,
- pospešujejo izločanje vode iz telesa, s tem ugodno vplivajo na delovanje ledvic in prostate.