Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

VABLJENI NA SPLETNO IZOBRAŽEVANJE PREDELAVE MLEKA

datum: 03.11.2025

Z namenom pridobivanja novih znanj s področja tehnologije mlečnih izdelkov in pravilnega označevanja vas vabimo, da se udeležite spletnega izobraževanja, ki bo v PONEDELJEK, 10. novembra 2025 ob 10.00 uri, preko aplikacije Zoom.

Predavali bosta:

Sara Ketiš Glažar, specialistka za higieno mleka in sirarstvo s KGZS Zavoda Ptuj

Mateja Kavčič Korenjak, strokovna sodelavka, vodja kakovosti s KGZS zavoda Nova Gorica.

Na spletnem izobraževanju bomo spregovorili o:

• Napakah jogurtov: vzroki, preprečevanje in izboljšave kakovosti.

• Možnostih izdelave mlečnih izdelkov brez laktoze: tehnološki postopki in posebnosti fermentacije.

• Označevanju mlečnih izdelkov: pravilno poimenovanje glede na zakonodajo.

• Starter kulturah v predelavi mleka: vloga mikroorganizmov v predelavi in nabor starter kultur za različne tipe jogurtov.

• Nabor proizvodov Sacco in Caglificio Clerici za predelavo mleka. Izobraževanje je namenjeno pridelovalcem in predelovalcem mleka, svetovalcem ter vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje o kakovosti in varnosti mlečnih izdelkov.

Prijava:

Za udeležbo je potrebna registracija na povezavi :

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_4cgV3JUlSNqg9-CNln_Wuw

 

Po registraciji boste prejeli povezavo do Webinarja. Udeležba na izobraževanju je brezplačna. Vabimo vas, da se nam pridružite!

 

KGZS-Zavod GO

Srečko Horvat

 

Vabilo