Kako do dobrega žganja
datum: 15.03.2018
Pridobivanje žganja je ena od pomembnih panog pri predelavi sadja in drugih kmetijskih pridelkov, pri čemer je potrebno posvetiti veliko pozornosti vsem postopkom v predelavi, od priprave sadja, mletja, fermentacije, do destilacije in zorenja žganja. Z novimi spoznanji in pravilnimi postopki ob uporabi vedno boljše opreme, predvsem kotlov za žganjekuho, se lahko poveča izkoristek alkohola in kakovost žganja se izboljša.
Pod strokovno vsebino podstrani Dopolnilne dejavnosti, smo ustvarili novo rubriko "Tehnologije predelave", ki je namenjena objavi strokovnih predavanj in prispevkov, navodil in nasvetov pri predelavi kmetijskih pridelkov v okviru dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.
Trenutno lahko na tem mestu izveste več o žganjekuhi, kako do dobrega žganja, objavili pa smo tudi predstavitev in razlago novega zakona o trošarinah na alkoholne pijače, ki je bil objavljen 1. julija 2016 v Uradnem listu RS št. 47/2016