Organizirali smo praktično usposabljanje za sirarje
datum: 20.11.2017
Kot vsako leto smo tudi letos organizirali praktično usposabljanje za sirarje. Letošnja tematika je bila praktični prikaz izdelave sirov, ki se uporabljajo v kulinariki: Edamec, poltrdi sir in Fillone, sir z vlečenim testom – pasta filata.
Tečaj je potekal v četrtek 16. novembra 2017 v Biotehničnem centru Naklo. Tehnolog našega dobavitelja starter kultur SACCO SYSTEM, g. Jaspreet Sigh, nas je šest ur vodil skozi skrivnosti izdelave omenjenih sirov. Srečanje je bilo nepozabno.
Hvala vsem slušateljem za udeležbo ter ge. Barbari Bešter in g. Petru Ribiču iz Biotehničnega centra Naklo za pomoč pri izpeljavi tečaja.
Ob tej priliki se zahvaljujemo tudi vsem našim strankam, ki starter kulture in sirišča SACCO SYSTEM pri svojem delu uporabljate.
Še nekaj fotografij iz usposabljanja: