Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Zelo uspešno zaključena oddaja zbirnih vlog 2021

datum: 10.06.2021

V rednem in zamudnem roku za oddajo zahtevkov za leto 2021 smo v našem zavodu uspeli oddati več kot 7.000 zbirnih vlog primorskih kmetij!

Na Kmetijsko gozdarskem zavodu Nova Gorica smo tudi v letošnjem letu nudili strokovno pomoč kmetom pri oddaji zbirnih vlog. Oddaja zbirnih vlog je že drugo leto zapored potekala v izrednih razmerah.  Za uspešno izvedbo je bilo ključnega pomena skrbna organizacija dela in pravočasno ter natančno naročanje kmetov na elektronski vnos zbirnih vlog. Kmetijski svetovalci in kmetje so morali dosledno spoštovati vsa varnostna priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. V času popolnega zaprtja države zaradi ukrepov za zajezitev širjenja epidemije, so kmetijski svetovalci izvajali tudi predpripravo zbirnih vlog na daljavo. Kasneje je bilo treba vlogo v pisarni le dokončno pregledati, podpisati in oddati. Na tak način smo prihranili nekaj dragocenega časa in preizkusili nove metode dela, ki bodo v bodoče pomembno prispevala k še učinkovitejšemu delu na tem projektu.

Uspešen zaključek subvencijske kampanje konec maja je plod razumevanja, potrpežljivosti in pripravljenosti kmetovalcev na sodelovanje v izrednih razmerah ter strokovnosti in odgovornosti kmetijskih svetovalcev.

Skupaj nam je uspelo v rednem in zamudnem roku za oddajo zahtevkov za leto 2021 oddati 7.158 zbirnih vlog primorskih kmetij.