Vabilo na delavnico
DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE
v sredo, 6. novembra 2019 od 9.00 do 13.00 ure,
na Turistični kmetiji Ivankotovi, Prem 65, 6255 Prem.
V uvodnem delu bo specialist za sadjarstvo in predelavo sadja, g. Martin Mavsar, univ.dipl.inž.agr. predstavil tehnologijo predelave sadja v sok in kis, koordinatorka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, ga. Tatjana Kmetič Škof, univ.dipl.inž.agr. pa tehnologijo sušenja sadja. V nadaljevanju si bomo pogledali praktični prikaz, kjer vas bomo seznanili s postopki pranja, mletja, stiskanja, pasteriziranja in polnjenja v steklenice. Prav tako bomo predstavili postopke sušenja sadja.
Zaradi lažje izvedbe so potrebne prijave do vključno ponedeljka
4.11.2019 pri Mirjam Furlan, 05 71 41 895, mirjam.furlan@go.kgzs.si
ali pri Srečku Horvatu 031 666 143, srecko.horvat@go.kgzs.si.
Delavnica se izvaja v okviru javnega kmetijskega svetovanja, v sodelovanju s strokovnjaki KGZS - Zavod Novo mesto in je brezplačna.
Vljudno vabljeni!
Mirjam Furlan.inž. agr., svetovalka za KDDD
Srečko Horvat univ.dipl. inž.zoot., koordinator za KDDD