Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Zavod tudi v času koronavirusa suvereno opravlja svoje poslanstvo na Primorskem

datum: 28.09.2020

»Koronavirus je naš zavod postavil pred velike izzive, a kljub temu stavimo ves trud v profesionalnost, visoko kakovost storitev in uspešno realizacijo zastavljenih projektov,« poudarja direktor zavoda Branimir Radikon.

Epidemija COVID-19 in posledično preventivni ukrepi preprečevanja širjenja te bolezni so zarezali tudi v delovanje Kmetijsko gozdarskega zavoda. Poleg izvajanja vseh potrebnih preventivnih ukrepov na sedežu in vseh izpostavah na Primorskem, je gotovo izziv ravno področje usposabljanja in izobraževanj, saj je zavod primoran najemati večje prostore, kar pomeni tudi višje stroške izvedbe delavnic.

Direktor zavoda Branimir Radikon zato izpostavlja:

"Na zavodu se še kako zavedamo našega poslanstva biti dober servis uporabnikom na območju celotne Primorske, to pa narekuje, da, še posebej v teh posebnih časih, posvečamo še več pozornosti izvajanju zastavljenih aktivnosti.

Trenutno intenzivno delamo na kontroli mošta, spremljanju dozorevanja oljk, pa tudi na zatiranju oljčne muhe. Trgatev v našem Selekcijskem trsničarskem središču prehaja v zaključno fazo, tam tudi poteka vinifikacija. Pripravljamo se tudi na jesensko prodajo sadik, trenutno potekajo intenzivne priprave na izkop le-teh. Sadike v lončkih pa so že skoraj pripravljene na distribucijo večjih specializiranim trgovinam. Veliko aktivnosti nas čaka tudi na področju javnih razpisov, predvsem naše kmetijsko svetovalne izpostave bodo potencialnim prijaviteljem v pomoč pri pripravi prijav.

Z veseljem napovedujem realizacijo prenove stare kmetijske šole, ki se nahaja tik ob sedežu zavoda. V prenovljenih prostorih bodo prostor našli arhiv zavoda, skladišče in pa tudi predavalnice. Slavnostni trak bomo prerezali v drugi polovici oktobra."

 

Foto: Luka Carlevaris


Kmetijskogozdarski zavod Nova Gorica poziva vse uporabnike v prostorih zavoda k upoštevanju preventivnih ukrepov (nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok, ustrezna higiena kašnja in medsebojna varnostna razdalja). V kolikor je mogoče, se poslužujte posvetovanja z našimi svetovalci preko telefonskega klica ali elektronske pošte.