Usposabljanje specialistov in svetovalcev 8. – 10. 9. 2020
datum: 25.09.2020
Biotehniška fakulteta je v prvi polovici septembra za člane degustacijskih komisij Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica “Od mleka do sira” in “Od sadja do soka” izvedla sklop usposabljanj z namenom nadgraditi znanje in izkušnje svetovalcev in specialistov na področju senzoričnega ocenjevanja različnih živil in izboljšati nudenje storitev podpore pri predelavi živil kmetijam in manjšim predelovalnim obratom na območju Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica.
Prvi sklop usposabljanja je potekal v torek, 8. septembra v Sadjarskem centru zavoda, kjer smo se poglobili v osnove uporabe senzoričnih metod in šolanja preizkuševalcev, sredo, 9. septembra, in četrtek, 10. septembra, pa se je potek izobraževanja preselil v degustacijsko sobo na sedežu zavoda v Kromberku, kjer sta potekali usposabljanji najprej na področju senzoričnega ocenjevanja mleka in mlečnih izdelkov nato pa še senzoričnega ocenjevanja sokov, marmelad in suhega sadja.