Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Kateri dokumenti morajo spremljati prevoz grozdja

datum: 08.09.2017

Obvestilo o nadzoru nad prometom z grozdjem - KATERI DOKUMENTI MORAJO SPREMLJATI PREVOZ GROZDJA.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča vse vinogradnike, da bo Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo v času trgatve izvajal nadzor nad prometom z grozdjem in prevozi grozdja med obrati.

Zato bodite pridelovalci in kupci grozdja pozorni na dejstvo, da mora vsak prevoz grozdja spremljati ustrezen dokument. Kot ustrezen dokument se šteje kakršenkoli dokument, ki vsebuje predpisane podatke (npr. dobavnica, prevoznica,…, ki vsebuje vsaj podatke kdo, kdaj, kam, komu in koliko grozdja prevaža, katero grozdje in kdo ga je pridelal). Dokument ni potreben le v primerih, če grozdje vozi v predelovalni obrat pridelovalec sam oziroma zanj nekdo drug in je razdalja prevoza manjša od 40 km.

Podrobnejša pojasnila o pravni podlagi in o obliki ter vsebini dokumenta, ki mora spremljati prevoz grozdja, so dostopna na povezavi:

http://www.mkgp.gov.si/…/de…/kmetijstvo/kmetijski_trgi/vino/

Hkrati z nadzorom nad prometom z grozdjem bo Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo izvajal tudi nadzor nad prijavo pridelka grozdja v register pridelovalcev grozdja in vina. Nadzor bo usmerjen predvsem v pravilnost prijav pridelka grozdja, ki ga lahko dokupijo tiste fizične osebe, ki so imele pomembno zmanjšan lastni pridelek grozdja zaradi spomladanske pozebe. Pri tem bo inšpekcija izvajala tudi navzkrižno kontrolo s prijavo škode po spomladanski pozebi v sistem AJDA.